Begeleiding
kinderen – jeugd – ouders

Begeleiding kinderen, jeugd en hun ouders.

Als jeugd- en gezinsprofessional begeleid en coach ik kinderen, pubers en hun ouders die door intense gevoeligheid en begaafdheid vastlopen. Dat doe ik door systemisch mee te kijken naar wat nodig is en daar praktisch mee aan de slag te gaan zodat iedereen zich fijner voelt en beter functioneert in en buiten het gezin.

Voordat we samen aan de slag gaan, maken we eerst kennis met elkaar in een persoonlijk gesprek. Hierin bespreken we de hulpvraag, de verwachtingen en wat we van hieruit voor elkaar kunnen betekenen.

Samenwerking

Heel belangrijk is het dat zowel cliënt als hulpverlener een klik hebben. Alleen dan is er een fundament om de samenwerking op te  bouwen en resultaten te kunnen behalen.

Ik heb zo mijn ‘eigen-wijze’ visie op het begeleiden van intens gevoelige, intens begaafde kinderen die anders denken, anders voelen, anders leren en anders ervaren.

Vanuit het systeem om het kind heen, kijk ik naar wat er nodig is en ga daar praktisch mee aan de slag. En dat kan best betekenen dat ik eerst met ouders ga werken en daarna pas met het kind. Ouders maken sowieso deel uit van het traject dat het kind loopt. Samen doen, maakt sterker en voelt minder alleen.

Verandering in gedrag en mindset

Ik werk vanuit de behoefte naar gedragsverandering, niet vanuit de behoefte naar labelvorming. We kijken samen vooral naar wat nodig is om het welbevinden van kind en ouders te verbeteren. Dit doen we vanuit de onderliggende basisbehoeften van gezien, gehoord en geaccepteerd worden. Van daaruit werken we aan de verandering in gedrag en mindset.

Vanuit de Jeugdwet kan er vergoede zorg verleend worden. Het CJG in de woonplaats van het kind bepaalt vanuit de hulpvraag of er een vergoed arrangement afgegeven wordt.

BureauCiC werkt hiervoor samen met Stichting Inzet Voor Zorg. Zij hebben een contract met o.a. de gemeenten in West-Brabant-West die de vergoede zorg vanuit de Jeugdwet faciliteren.

Wil je passende begeleiding voor je kind dat vastloopt?

Neem gerust contact met me op door te mailen of te Whatsappen.

christel@bureaucic.nl

Chat openen