christel

Ik ben Christel Raats, woon met mijn gezin in Steenbergen en het woordje ‘anders’ past heel goed bij mij.

Ik heb een anders denkende, slimme, zeer prikkelgevoelige en visueel lerende zoon en een wijze, zeer emotioneel gevoelige, eigenzinnige dochter. Mijn man is een gemiddelde Nederlander.
Ik heb een carrière als docent theatervakken en Nederlands achter de rug. Dit; aangevuld met een diploma Talentbegeleider Hoogbegaafdheid, Expert Beelddenken Trainer Belbin Teamtoppers, Leren Leren Methode en diverse certificaten op het gebied van onderwijs, psychologie, ‘breinologie’ en trainerschap vulde mijn rugzak in 2016 voldoende om vanuit passie BureauCiC te starten.

In mijn kinderen herken ik inmiddels mezelf en ben ik mezelf steeds beter gaan snappen. Ik ben anders dan anderen, ga (meestal) niet mee naar feestjes en houd niet van visite. Ik heb structuur, duidelijkheid en rust nodig en heel veel tijd voor mezelf om mijn hoofd tot rust te laten komen, te kunnen nadenken over van alles en nog wat en op zijn tijd een cursus, opleiding of training te volgen.
Door goed naar mezelf te luisteren en recht te doen aan wat ik nodig heb om mezelf staande te houden in onze hectische maatschappij, waarin er veel van ons gevraagd wordt, heb ik uiteindelijk de balans gevonden in mijn welbevinden waar ik tevreden mee ben.

Bij BureauCiC help ik je graag om jezelf en je talenten te (her)ontdekken, je gevoelens te leren begrijpen en je creatieve gedachten positief in te leren zetten als het even niet zo lekker loopt. Vanuit mijn eigen ervaringen uit ”the struggle of life”, begrijp ik jou en weet ik wat je doormaakt.

Het begeleiden van kinderen die bovengemiddeld intelligent zijn, is een van mijn specialismen. En geloof me, ook deze kinderen lopen geregeld vast in hun sociaal – emotionele welzijn door de specifieke problematiek die begaafd zijn met zich meebrengt.

Overige gebieden waarop ik deskundige begeleiding bied, zijn mindset problemen zoals faalangst en onderpresteren, prikkelgevoeligheid/hypersensitiviteit, systemische disbalans en een visuele leervoorkeur (beelddenken).

Als je in het leven vastgelopen bent door (een van) bovengenoemde problemen, help ik je graag om jezelf en je talenten opnieuw te ontdekken en deze als kracht in te zetten om het leven weer tevreden te kunnen leven!

 

Christel Raats – Talent Trainer – BureauCiC