over christel

Een anders denkende, slimme, zeer prikkelgevoelige en visueel lerende zoon. Een wijze, zeer emotioneel gevoelige, eigenzinnige dochter. Een gemiddelde Nederlander als man. Een carrière als docent VO en MBO . Een doctoraal in de theater-, film- en televisiewetenschappen, een 2e graad diploma docent Nederlands, een diploma Talentbegeleider en Expert Beelddenken en diverse certificaten op het gebied van onderwijs, psychologie, ‘breinologie’ en trainerschap. In een notendop de weg die ik afgelegd heb om uiteindelijk BureauCiC te starten.

In mijn kinderen herken ik mezelf. En inmiddels begrijp ik ook mezelf (steeds beter). Ik ben anders dan anderen, ga (meestal) niet mee naar feestjes, houd niet van visite, heb structuur, duidelijkheid en rust nodig en heel veel tijd voor mezelf om mijn hoofd tot rust te laten komen, te kunnen nadenken over van alles en nog wat en op zijn tijd een cursus, opleiding of training te volgen.
Door goed naar mezelf te luisteren en recht te doen aan wat ik nodig heb om mezelf staande te houden in onze hectische maatschappij, waarin er veel van ons gevraagd wordt, heb ik uiteindelijk balans gevonden in mijn welbevinden.

Bij BureauCiC help ik je graag om jezelf en je talenten te (her)ontdekken, je gevoelens te leren begrijpen en je creatieve gedachten positief in te leren zetten als het even niet zo lekker loopt. Vanuit mijn eigen ervaringen uit ”the struggle of life”, begrijp ik jou en weet ik wat je doormaakt.

Het begeleiden van kinderen die bovengemiddeld intelligent zijn, is een van mijn specialismen. En geloof me, ook deze kinderen lopen vaak vast in hun sociaal – emotionele welzijn door de specifieke problematiek die begaafd zijn met zich meebrengt.

Overige gebieden waarop ik deskundige begeleiding bied, zijn mindset problemen zoals faalangst en onderpresteren, prikkelgevoeligheid (hoogsensitiviteit), systemische disbalans en een visuele leervoorkeur (beelddenken).

Als je op wat voor manier dan ook in het leven vastgelopen bent, help ik je graag om jezelf en je talenten opnieuw te ontdekken en deze als kracht in te zetten om het leven weer te kunnen vieren!

 

Christel Raats – Talent Trainer – BureauCiC