IPsO

Heb jij een slim kind dat intens emotioneel kan reageren?

Vindt jouw kind het ontzettend spannend om nieuwe dingen te gaan doen? Kan het niet zo goed tegen tegen veranderingen? En ervaart je kind een hele sterke beleving in de zintuigen, of kan het niet tegen bepaalde stoffen op de huid, naadjes in sokken en labels in kleding?
Voelt jouw kind van verre aan hoe het gesteld is met het humeur van iemand anders, is het perfectionistisch en legt het de lat voor zichzelf, maar ook voor anderen, (veel te) hoog ?

Reageert je kind emotioneel op onrecht en kan het tegelijkertijd erg bot uit de hoek  komen als het eerlijk en oprecht zijn of haar mening verkondigt?

Heeft jouw kind het idee dat het niet altijd goed begrepen wordt, weinig aansluiting vindt bij leeftijdsgenootjes en dat het ‘anders’ is?
En zouden jullie ook heel graag willen weten wat er nou van binnen om gaat bij je kind, hoe het denkt en waarom het soms zo intens boos verdrietig, bang, blij, enthousiast of extatisch kan zijn?

Wil je graag weten waarom jouw kind zo intens emotioneel kan reageren?

Dan is het IPsO© een geschikt onderzoek.

Het Individueel Psychosociaal Onderzoek is een omvangrijk onderzoek naar het sociaal emotioneel welbevinden van jouw kind in combinatie met cognitieve capaciteiten. Dit onderzoek is toegankelijk  voor kinderen in de basisschool leeftijd en voor middelbare scholieren. De cognitieve en sociaal-emotionele kant van jouw kind wordt uitgebreid in kaart gebracht.
Het IPsO© is een fijn onderzoek als je als ouder merkt dat je kind vastloopt op sociaal-emotioneel gebied en de cognitieve capaciteiten van je zoon of dochter daardoor ook niet volledig tot zijn recht lijken te komen.

Met het IPsO© krijg je:

  • Een uitgebreid onderzoek voor jouw kind op cognitief en sociaal-emotioneel gebied.
  • Een uitgebreid rapport in heldere taal dat we in een oudergesprek bespreken. Je ontvangt het rapport in zowel digitale als in papieren versie.
  • Een blauwdruk van je kind op sociaal-emotioneel en cognitief niveau. Het wordt helder waar de oorzakelijke verbanden liggen in de problematiek van je kind en je krijgt advies over hoe je op een effectieve manier hiermee aan de slag kunt gaan.

 

Met het IPsO© brengen we het volgende in kaart:

  • Er wordt met het Wereldspel gekeken naar de cognitieve en affectieve aspecten van de ontwikkeling van jouw kind.
  • Een non-verbale intelligentietest geeft inzicht in het ruimtelijk inzicht van je kind en geeft een percentielscore van het intelligentieniveau.
  • Door pedagogisch onderzoek wordt gekeken naar de strategieën die jouw kind gebruikt, hoe hij of zij taken aanpakt en hoe jouw zoon of dochter hierbij zijn of haar gevoelens hanteert.

Het Wereldspel

Met het Wereldspel wordt op een unieke, non-verbale manier informatie verkregen over visueel en/of verbaal denken en aanwezige sociale aspecten van je kind.

Doordat het Wereldspel een non-verbaal onderzoeksinstrument is (Nel Ojemann (1914 – 2003) is het voor (jonge) kinderen een toegankelijk middel om zichzelf te laten zien, zonder dat zij belast worden met ingewikkelde vragen of lastige opgaven.

Praktische informatie over het IPsO©

  • De investering in dit breedvoerig onderzoek bedraagt €749,00 incl. btw.
  • Voor het onderzoek komt je kind 1 à 2 ochtenden naar BureauCiC.
  • Samen bespreken we de onderzoeksuitslagen in een persoonlijk gesprek en krijg je het onderzoeksrapport mee op papier en digitaal.

Wil je meer inzicht krijgen in het sociaal emotioneel functioneren en de leertalenten van je kind?

Neem gerust contact op via e-mail of Whatsapp.

christel@bureaucic.nl