Begeleiding jeugd

Jeugd

Oftewel pubers, tieners, jong-volwassenen, adolescenten. Alles klopt en mag. De jeugd heeft de toekomst en is daarmee een doelgroep naar mijn hart. Zij moeten er straks immers voor zorgen dat de maatschappij overeind blijft. Niet geheel onbelangrijk in mijn ogen!

Als tiener, puber, jong-volwassene met intense persoonskenmerken heb je het soms knap moeilijk. Je kunt van alles tegenkomen in je leven dat er voor zorgt dat je het even niet meer zo leuk vindt, jezelf kwijt bent geraakt en wel wat hulp kunt gebruiken bij het terug op de rit en in balans komen.

Vanaf ongeveer het einde van de basisschool en de start van de middelbare school, kom je als kind in een hele andere ontwikkelingsfase terecht. Ouderen noemen dat vaak ‘puberen’ en hangen (vaak onterecht) allerlei eigenschappen aan dat puber zijn, zoals: luiheid, lastig gedrag, verslaafd aan telefoon/gamen en ongeïnteresseerd zijn.

Het is het gedrag wat ze zien waar ze op reageren en niet de behoefte of de ontwikkeling die eronder ligt. Samen gaan we kijken naar wat ervoor zorgt dat jij en de mensen om je heen last hebben van dat ‘pubergedoe’. We gaan op zoek naar jouw behoeftes vanuit jouw specifieke persoonlijkheidskenmerken.
Ik geef je ook inzicht in wat het betekent om door de pubertijd heen te gaan als jouw persoonskenmerken ervoor zorgen dat jij intens en anders denkt, voelt, leert, ervaart en beleeft.

Ouders

Niet alleen jij als puber, maar ook je ouders lijden onder de pubertijd waar jij doorheen gaat. Het is niet alleen belangrijk dat jij begeleiding krijgt, het is ook belangrijk dat je ouders meegenomen worden in het traject. Zij moeten immers door het pubergedrag heen gaan leren kijken, zodat ze beter aan kunnen sluiten bij wat jij nodig hebt. Voor ouders kan dit een echte eye-opener zijn in de omgang met hun puber-kind. Oftewel, we hebben je ouders hard nodig in dit traject om de uitkomst te laten slagen.

Als je behoefte hebt aan hulp en wel wat begeleiding kunt gebruiken, is het verstandig dat je samen met je ouder(s) contact opneemt met het CJG in je woonplaats. Zij gaan in gesprek met jou en je ouder(s) en luisteren goed naar jouw hulpvraag. Vanuit de hulpvraag wordt bepaald of het traject vergoed wordt.

BureauCiC werkt hiervoor samen met Stichting Inzet Voor Zorg. Zij hebben een contract met o.a. de gemeenten in West-Brabant-West die de vergoede zorg vanuit de Jeugdwet faciliteren.

Heb jij als (ouder van een) puber behoefte aan effectieve begeleiding?

Neem gerust contact met me op door te mailen of te WhatsAppen.

christel@bureaucic.nl