Jeugd

Pittige Pubers

Pubers, tieners, jong-volwassenen, adolescenten: ze zijn de fundering van de toekomst en dragen de verantwoordelijkheid voor de wereld van morgen. Ze zijn de bouwstenen van een bloeiende samenleving, een rol die we niet mogen onderschatten.

Maar om wat van die toekomst te maken, moeten die pubers zich wel lekker in hun vel voelen!

En we snappen het; het leven als tiener of jongvolwassene  – met al die intense emoties en pittige karaktereigenschappen –  kan soms een hele uitdaging zijn.

Er kunnen momenten zijn waarop je jezelf verloren voelt en je wel wat hulp kunt gebruiken om weer in balans te komen.

Om daarna vol zelfvertrouwen weer verder te kunnen om je eigen pad te volgen.

Reis door de Pubertijd

Zodra de basisschoolperiode eindigt en de middelbare school begint, kom je als kind in een compleet nieuwe fase van ontwikkeling terecht.

Hoewel oudere generaties dit fenomeen vaak als ‘puberen’ bestempelen en er soms onterecht labels zoals luiheid, lastig gedrag, smartphoneverslaving en desinteresse aan koppelen, is dit niet wie jij bent. Dit is simpelweg een fase waar je doorheen gaat.

Achter de Schermen van Pubergedrag

Wat vaak gezien wordt en waarop wordt gereageerd, is het gedrag. Wat helaas vaak over het hoofd wordt gezien, zijn de behoeften en ontwikkelingsprocessen die onder dat gedrag schuilgaan.

Samen gaan we op ontdekkingstocht om te begrijpen waarom dit ‘pubergedoe’ soms voor spanning zorgt tussen jou en de mensen om je heen.

We gaan dieper in op jouw unieke behoeften en karaktereigenschappen en ik help je om een beter inzicht te krijgen in wat het betekent om intenser te denken, voelen, leren, ervaren en beleven.

Je Staat er Niet Alleen Voor

De pubertijd is niet enkel jouw persoonlijke avontuur. Het is een uitdaging voor jou én je ouders.

Het is van het grootste belang dat niet alleen jij begeleiding krijgt, maar ook je ouders worden meegenomen in dit traject. Zij moeten leren hoe ze beter kunnen aansluiten bij jouw behoeften en voorbij het oppervlakkige pubergedrag kunnen kijken.

Dit is een gezamenlijke inspanning en geloof me, het kan een echte ‘aha’-ervaring zijn voor ouders om hun puberende kinderen beter te begrijpen en te ondersteunen.

Als je je als ouder of verzorger zorgen maakt over het gedrag of de ontwikkeling van je puber, aarzel dan niet om contact op te nemen met BureauCiC.

Samen kunnen we bespreken welke zorgen er zijn en of de hulp die ik bied, past bij jullie situatie.

Je kunt ook contact opnemen met het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) in jouw woonplaats.

Zij staan klaar om mee te denken over wat een passende hulpverlening is voor jullie en wie jullie daarbij het beste kan ondersteunen.

Meer Informatie?

App of e-mail me, ik beantwoord graag je vragen.

christel@bureaucic.nl