Neurodiversiteit

Verscheiden-heid en Variatie

Neurodiversiteit is een term die verwijst naar de diversiteit in hoe onze hersenen functioneren. Sommige mensen denken, voelen, leren, ervaren en beleven de wereld intens en anders. En dat is niet iets om te verbergen maar om aandacht aan te besteden.

Neurodivers denken betekent simpelweg dat onze hersenen anders zijn bedraad. Het betekent dat onze manier van denken, voelen en waarnemen anders kan zijn dan wat als “normaal” wordt beschouwd. En dat is absoluut prima! Neurodivers denken voegt diversiteit en waarde toe aan onze samenleving.

Neurodivergentie omvat meestal autisme, dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Ook wordt de term soms gebruikt voor taalontwikkelingsstoornis, developmental coördination disorder (dyspraxie), afasie, NHA (niet aangeboren hersenletsel), verstandelijke beperking, syndroom van Gilles de la Tourette en psychische aandoeningen zoals schizofrenie, bipolaire stoornis, dissociatieve identiteitsstoornis, schizoaffectieve stoornis en persoonlijkheidsstoornissen zoals de antisociale persoonlijkheidsstoornis.

Wat Wel en Wat Niet?

Niet alle bovengenoemde aspecten van neurodiversiteit passen bij de expertise van BureauCiC. En ondanks mijn brede kennis en het onderlegd zijn op veel gebeiden, begeef ik me niet op het terrein van de psychiatrie.

Het zijn de gebieden van hoogbegaafdheid (een hoog ontwikkelingspotentieel) en hooggevoeligheid en de typische (persoons)kenmerken die daar bij horen waarin ik mijn expertise heb ontwikkeld.

Het gaat om jouw ‘Unieke JIJ’

Ik geloof in de kracht van neurodiversiteit. Mensen met neurodiverse eigenschappen, beschikken vaak over unieke talenten en perspectieven. De benadering bij BureauCiC is juist gebaseerd op het omarmen van de kracht van diversiviteit.

Door het geven van persoonlijke aandacht ervaar je begeleiding op maat. Elk individu wordt gezien als uniek en met eigen behoeften en talenten.

Met empathie en begrip luister ik naar je verhaal zonder oordeel en bied je een veilige ruimte om jezelf te zijn.

BureauCiC viert diversiteit in al haar vormen en zorgt voor een omgeving waarin iedereen wordt gewaardeerd.

Mijn benadering is niet alleen theoretisch, maar ook gebaseerd op praktische ervaring. Ik begrijp de uitdagingen en successen van neurodiverse personen uit de eerste hand.

Ik geloof dat neurodiversiteit een bron van kracht is en help individuen hun unieke talenten te ontdekken en te benutten, wat leidt tot positieve groei en zelfvertrouwen.

Meer Informatie?

App of e-mail me, ik beantwoord graag je vragen.

christel@bureaucic.nl