Prikkels

Praten over Prikkels

Prikkelgevoeligheid – een begrip dat tegenwoordig niet meer weg te denken is uit onze maatschappij.

Maar wist je dat het niet in de Dikke van Dale staat? In plaats daarvan is het woord ‘sensitief’ te vinden, wat eigenlijk betekent dat je supergevoelig bent voor indrukken.

En als we er een schepje bovenop doen, wordt het ‘hoogsensitief’, oftewel ‘mega gevoelig’ voor indrukken. 

Hoogsensitief wordt ook wel aangeduid met ‘prikkelgevoelig’ en het omgaan met die gevoeligheid noemen we ‘prikkelverwerking’.

De (van oorsprong Amerikaanse) term HSP wordt vaak gebruikt als we het over een prikkelgevoelig persoon hebben. Als je jezelf herkent als HSP (Highly Sensitive Person), betekent dit dat je sterk reageert op prikkels en soms moeite hebt om ze te verwerken.

Jouw wereld is kleurrijker en intenser dan die van anderen, en je denkt, voelt, leert en ervaart dingen vaak op jouw eigen unieke manier.

Prikkels met Pit

Heb je ooit gehoord van Dabrowski? Hij onderscheidt 5 superkrachten die je kunt hebben als je beschikt over een hoog ontwikkelingspotentieel.

Het zijn de 5 talenten die ook in het P.I.O. – model benoemd worden.

 

1. Jouw Emotionele Wijsheid
2. De Kracht van Je Intellect
3. Jouw Creatieve Fantasieën
4. Beweging in Lichaam en Geest
5. Zintuiglijke Verfijning

Prikkels met Potentieel

En wat Dabrowski zegt, is dat deze superkrachten altijd een plekje in jouw binnenwereld hebben als je hoogbegaafd bent. Bij de één wat sterker aanwezig dan bij de ander, maar ze zijn er en ze maken jou uniek.

Hoe meer je deze superkrachten begrijpt en omarmt, hoe meer ze kunnen bijdragen aan jouw persoonlijke groei.

Prikkels zijn Prima!

Goed nieuws dus! Je kunt deze super eigenschappen voor je laten werken.

We gaan samen op ontdekkingstocht naar jouw prikkels – die dus helemaal prima zijn – en geven je handige tools om ze te managen. Vervolgens leer je ze in te passen in je dagelijkse leven. Op die manier kom je stap voor stap dichter bij die positieve verandering naar je authentieke ik.

En wat levert dat op? Meer balans, meer plezier en meer positiviteit. Klinkt goed hè!

Dus, als jij klaar bent om jouw prikkelgevoeligheid beter te leren kennen en managen en daarmee het beste uit jezelf te halen, staat BureauCiC voor je klaar.

Laten we samen bouwen aan die positieve verandering van jou!

Meer Informatie?

App of e-mail me, ik beantwoord graag je vragen.

christel@bureaucic.nl