Christel

Let’s Talk About CIC

Voordat ik iemand ga ontmoeten die ik nog niet ken, google ik meestal even. Misschien heb jij dat nu ook gedaan en ben je me tegengekomen op Facebook of LinkedIn. Daar vind je echter niet het hele verhaal.

Zo vind je bijvoorbeeld niet dat ik voluit Christel Irene Carola heet en dat ik mijn praktijk daarom BureauCiC heb genoemd. En waarom die ‘i’ in ‘CiC’ klein is? Echt, ik heb geen idee!

Mijn Retro Reis;
Raider, Toppop en Grease

Mijn foto ben je al tegen gekomen en verder ben ik moeder van 2 kinderen en ben ik getrouwd met een typische Nederlander (voor wat ‘typisch’ tegenwoordig ook mag zijn).

Ik stam uit de tijd dat een Twix gewoon nog een Raider heette, TopPop het ultieme muziekprogramma op televisie was en ik luisterde naar muziek van de Dolly Dots, Wham en Madonna (en ik had een walkman!).

Grease was mijn allereerste bioscoopervaring, samen met mijn moeder, toen ik tien was en John Travolta hing serieus boven mijn bed.

Nu ben ik een trotse ouder van een volwassen zoon en een opgroeiende dochter. Die twee hebben geen idee wat een walkman is, denken bij Madonna niet meteen aan muziek en begrijpen Spotify. Zij kijken nu naar films waarbij A.I. is ingezet. Tja, zucht.

Mijn kinderen hebben elk hun eigen intense en unieke manier van denken, voelen, leren en ervaren. Ze kunnen het goed met elkaar vinden, ondanks hun 14 jaar verschil.

Intens en Individueel

Dankzij mijn kinderen ontdekte ik dat ook ik intens en eigenzinnig denk, voel en leer. De wereld en mijn omgeving komen bij mij vaak anders binnen dan bij de meeste mensen om me heen.

Geef mij maar wat tijd voor mezelf, ik ben niet zo van de feestjes. Schuldgevoel ligt altijd op de loer, flauwe grapjes ontgaan me vaak volledig en ik kan zomaar in tranen uitbarsten als iemand me flink laat schrikken. En geloof me, dat is echt niet moeilijk. Ik schrik bijna overal van.

Verhalen en Verwarring

Agenda’s, mooie pennen en schrijfboekjes zijn mijn favoriet, maar soms glipt er nog wel eens een afspraak tussendoor. Ik ben graag thuis aan het rommelen, omringd door een verzameling aan washitape, schilder- en knutselspullen, hoewel het meestal bij plannen en ideeën blijft.

Ik ben dol op boeken en verdwaal graag in diepgaande gedachten en filosofieën. Simpele dingen begrijpen is soms een hele opgave voor me.

Je kunt me gemakkelijk beetnemen, ik neem de meeste dingen behoorlijk letterlijk en geloof (bijna) alles wat je zegt.

Deze intense manier van leven heeft invloed op mijn gemoedstoestand, zowel in mijn hoofd als in mijn hart. Als het te druk wordt in mijn hoofd, begint mijn lichaam tegen te sputteren. Ik word dan letterlijk ziek.

Dromen en Doen

De uitdaging om balans te vinden tussen rust en ruimte in mijn omgeving is misschien wel mijn grootste strijd.

Diep van binnen zou ik het liefst alleen wonen, in een knus huisje aan het strand, ver weg van alle drukte. Maar ja, met een liefdevol gezin, een florerende praktijk en werk dat me voldoening geeft, wordt dat een lastige opgave.

Gelukkig heb ik mijn eigen manier ontdekt om enigszins in evenwicht te blijven. Soms gaat dat geweldig, soms minder goed (ik ben tenslotte ook maar een mens). En die droom van dat kleine huisje aan zee, die koester ik diep in mijn hart.

Dromen houden het leven spannend en boeiend, nietwaar?

Passie en Plezier

Het gevoel niet begrepen te worden, denken dat de hele wereld vreemd is, twijfelen aan je eigen verstand, je niet op je plek voelen op school of thuis, worstelen met vriendschappen en sociale situaties – ik heb het allemaal zelf meegemaakt en doorgemaakt.

Mijn eigen ongebruikelijke pad heeft me uitgerust om anderen te helpen beter om te gaan met hun intense en unieke denkwijze, en ik deel graag mijn handige tools om met dat ‘anders’ om te gaan.

Elke dag dat ik hiermee bezig mag zijn, geeft me voldoening en plezier. Het voelt niet als werk, maar als een gelegenheid om te groeien. Precies wat mijn balans nodig heeft.

En wat nooit verveelt:

Koffie; pennen, notitieboekjes, agenda’s, tassen en portemonnees kopen; genieten van fijne muziek; schrijven en lezen; sleutelen aan mijn website; mijn werk; chocolade; op de bank met een telefoonspelletje of een leuke film; aan het strand zitten en luisteren naar de zee; dagdromen; filosoferen en nog veel meer, maar daar zal ik je verder niet mee vermoeien.

Ik ben al onder de indruk dat je tot hier hebt gelezen!