Christel

Christel Raats, oprichter en eigenaar van BureauCiC

Ik ben getrouwd en heb twee intens gevoelige en begaafde kinderen. Mijn zoon en dochter zijn totaal verschillend, maar ook weer niet. Ze kunnen het samen in elk geval goed vinden.

Intens 

Door mijn kinderen ben ik er achter gekomen dat ik zelf intens gevoelig en begaafd ben. Na meerdere burn-outs (de eerste had ik op mijn zeventiende, maar dat begreep ik pas veel later) en diverse trajecten en cursussen in persoonlijkheidsontwikkeling, ben ik langzaam gaan begrijpen en accepteren dat ik anders ben dan de meeste mensen om mij heen.
Ik denk anders, voel anders, beleef de dingen anders en ervaar de wereld en mijn omgeving vaak niet zoals ik zelf zou verwachten.
Door het krijgen van relaties en kinderen, heb ik ervaren dat ik intens denk, intens voel, intens ervaar en intens beleef. En deze manier van intens ZIJN, heeft zijn weerslag op hoe ik me voel, zowel in mijn hoofd als in mijn hart.
Als het in mijn hoofd te druk wordt, gaat mijn lijf tegensputteren. Dan word ik letterlijk ziek.

Evenwicht

Balans vinden tussen rust en ruimte om mij heen is misschien wel het moeilijkste wat er is. Het liefste zou ik alleen wonen, in een klein huisje aan het strand, zonder al te veel gedoe om mij heen. Maar dat gaat nou eenmaal een beetje moeilijk met een gezin, een mooie praktijk en werk waar ik veel van houd en dat ik elke dag met plezier uitvoer.

Gelukkig heb ik inmiddels zo mijn manier gevonden om mezelf in evenwicht te houden. Al lukt dat echt niet altijd even goed en blijft mijn droom van een (piep)klein huisje aan het strand bestaan. Maar een mens moet ook wat te wensen en dromen over houden, anders wordt het maar saai.

Passie

Mijn werk is mijn passie, omdat ik weet hoe het voelt om anders te zijn.
Anders te denken, anders te voelen, intens te ervaren en te (be)leven. Ik weet hoe het is om je niet begrepen te voelen, het idee te hebben dat de hele wereld gek is, of jij zelf gek bent, niet gelukkig te zijn op school of thuis, het moeilijk te vinden om vrienden te maken of te houden en deel te nemen aan sociale activiteiten. Ik heb het allemaal doorleefd om uiteindelijk na een lange, intensieve en niet zo’n logische weg terecht te komen in de specialistische (jeugd)hulpverlening.
Die niet zo logische weg heeft mij echter veel bagage meegegeven om anderen te kunnen helpen om dat anders zijn of je anders te voelen beter te begrijpen en daarbij handvatten aan te kunnen reiken om meer effectief met dat anders zijn om te kunnen gaan. En dat ik dit mag en kan doen, geeft mij elke dag weer een enorm gevoel van voldoening en plezier. Het maakt dat mijn werk niet als ‘werken en moeten’ voelt. En dat is enorm helpend voor de balans in mijn leven.

Nieuwsgierig naar die onlogische weg tot de (jeugd)hulpverlening?

Als je nieuwsgierig bent naar de kennis en ervaring die ik tijdens mijn weg naar de specialistische (jeugd)hulpverlening opgedaan heb, kun je mijn LinkedIn profiel eens bekijken.

Hulp nodig bij het beter leren begrijpen van je kind en/of jezelf? En wil je daarbij praktische handvatten om meer effectief om te leren gaan met gedrag en gevoel dat hier bij hoort?

Neem gerust contact met me op via e-mail of Whatsapp. Dan kijken we samen of ik iets voor je kan betekenen.

christel@bureaucic.nl