Christel

Christel Raats, praktijkeigenaar van BureauCiC

Ik ben getrouwd en heb een zoon en dochter die beiden intens en anders denken, voelen, leren, ervaren en beleven. Mijn zoon en dochter zijn verschillend, maar ook weer niet niet. Ze kunnen het samen in elk geval goed vinden.

Intens

Door mijn kinderen ben ik er achter gekomen dat ik zelf iemand ben die intens en anders denkt, voelt en leert en dat ik de wereld en mijn omgeving vaak anders beleef en ervaar dan de meeste mensen om mij heen.
Na meerdere burn-outs (de eerste had ik op mijn zeventiende, maar dat begreep ik pas veel later) en diverse trajecten en cursussen in persoonlijkheidsontwikkeling, ben ik langzaam gaan begrijpen en accepteren dat ik anders ben. Intens gevoelig, intens belevend en ervarend, creatief en anders denkend en lerend.
Deze manier van intens ZIJN, heeft effect op hoe ik me voel, zowel in mijn hoofd als in mijn hart.
Als het in mijn hoofd te druk wordt, gaat mijn lijf tegensputteren. Dan word ik letterlijk ziek.

Evenwicht

Balans vinden tussen rust en ruimte om mij heen is misschien wel het moeilijkste wat er is. Het liefste zou ik alleen wonen, in een klein huisje aan het strand, zonder al te veel gedoe om mij heen. Maar dat wordt lastig met een liefdevol gezin, een mooie praktijk en werk waar ik van houd en met plezier uitvoer.

Gelukkig heb ik inmiddels mijn eigen manier gevonden om mezelf beter in evenwicht te houden.
Dat lukt trouwens echt nog niet altijd even goed en mijn droom van een (piep)klein huisje aan het strand blijft bestaan. Maar een mens moet ook wat te wensen en dromen over houden, anders wordt het maar saai.

Passie

Mijn werk is mijn passie, omdat ik weet hoe het voelt om intens en anders te denken, intens te voelen, intens te ervaren en te (be)leven. Ik weet hoe het is om je niet begrepen te voelen, het idee te hebben dat de hele wereld gek is, of jij zelf gek bent, niet gelukkig te zijn op school of thuis, het moeilijk te vinden om vrienden te maken of te houden en deel te nemen aan sociale activiteiten. Ik heb het allemaal doorleefd om uiteindelijk na een lange, intensieve en niet zo’n logische weg terecht te komen in de specialistische (jeugd)hulpverlening.

Die niet zo logische weg heeft mij echter veel bagage meegegeven om anderen te kunnen helpen om dat intens en anders zijn, of je anders te voelen, beter te begrijpen en daarnaast handvatten aan te kunnen reiken om meer effectief met dat anders zijn om te kunnen gaan. En dat ik dit mag en kan doen, geeft mij elke dag weer een enorm gevoel van voldoening en plezier. Het maakt dat mijn werk niet als ‘werken en moeten’ voelt. En dat is enorm helpend voor de balans in mijn leven.

Nieuwsgierig naar die onlogische weg tot de (jeugd)hulpverlening?

Als je nieuwsgierig bent naar de kennis en ervaring die ik tijdens mijn weg naar de specialistische (jeugd)hulpverlening opgedaan heb, kun je mijn LinkedIn profiel eens bekijken.

Hulp nodig bij het beter leren begrijpen van je kind en/of jezelf? En wil je daarbij praktische handvatten om meer effectief om te leren gaan met het gedrag en gevoel dat hier bij hoort?

Neem gerust contact met me op via e-mail of WhatsApp. Dan kijken we samen of ik iets voor je kan betekenen.

christel@bureaucic.nl

BureauCiC

Bezoekadres:
Laan 22
Laan van Brabant 22
4701 BK Roosendaal

SKJ geregistreerd
Jeugd- en
gezinsprofessional
100018592

AGB praktijkcode 98102312