Specials

BureauCiC Speciaal

Hallo en wat tof dat je even de tijd neemt om meer te weten te komen over BureauCiC.

Ik vertel je graag over mijn specialismen en hoe ik jou met mijn expertise kan bijstaan.

Ontdek Hoe Ik Jou Kan Helpen

Wat Maakt Jou Uniek?

Wat jou echt uniek maakt, daar begint mijn passie. Ik geloof sterk in het erkennen en begrijpen van wie jij bent en wat jouw drijfveren zijn.

Mijn reis door de wereld van de (jeugd)hulpverlening heeft me geleerd dat ik het meest impact heb bij mensen zoals jij, die intens leven en anders denken en voelen.

‘Kinderen en (jong)volwassenen die die extra intensiteit in zich dragen, dat raakt me’. 

Ik voel me het meest op mijn gemak bij degenen die prikkels sterk oppikken en vaak een hoog ontwikkelingspotentieel hebben.

Als jij degene bent die mijn expertise nodig heeft, kijk ik ernaar uit om met jou samen te werken!

Waar draait het om?

Denken, voelen, ervaren, leren, voor jou is het allemaal net even anders. Misschien herken je dat wel, jouw eigen unieke kijk op de wereld om je heen.

Soms leidt het tot onbegrip van anderen, en dat kan weer reacties bij jou uitlokken. Vaak komt dit voort uit het gevoel van onrechtvaardigheid, toch?

Hier wil ik je graag bij ondersteunen. Samen gaan we ontdekken hoe jij die overvloed aan prikkels kunt leren omarmen en beheersen.

Verdriet, woede, angst; we gaan er samen aan werken om deze emoties te begrijpen en in balans te brengen.

Als je als ouder weet hoe je je kind kan begeleiden en ondersteunen scheelt dat enorm in het gedrag van het kind. Melina en ik doen het nu goed samen, af en toe nog wel eens wat woorden maar echt over de top gaan heeft ze al maanden niet meer gedaan. Het wordt nu makkelijker omdat ze haar frustraties en irritaties steeds beter kan kanaliseren en ik help  haar daar bij.
Alleen zelf keuzes en planningen maken schuift ze nog erg handig richting mij, maar daar zijn we nu op aan het werken. Volgend jaar middelbare school dus ze moet het zo stilletjes aan toch zelf gaan leren, en anders leert ze het straks snel genoeg door vallen en op staan.
Annelie Musters

Jouw Unieke Kracht

Je hebt vast weleens van ‘hoogbegaafdheid’ gehoord, maar ik geef de voorkeur aan ‘ontwikkelingspotentieel‘.

Samen met een collega heb ik een model ontwikkeld dat draait om persoonlijke eigenschappen die wijzen op een groot ontwikkelingspotentieel. Of dit potentieel volledig tot bloei komt, hangt af van diverse factoren.

Wil je hier meer over weten? Duik dan in het P.I.O.-model!

Wij hadden wel een vermoeden van hoogbegaafdheid maar hadden geen kennis over hoe we dit aan konden pakken en hoe we onze dochter moesten begeleiden. Tijdens het begeleidingstraject vielen er veel puzzelstukjes op zijn plaats over haar gedrag. Door de adviezen en begeleiding van Christel snapten wij beter wat ze nodig had, zowel thuis als op school. Het gaat nu goed met haar! Doordat wij zelf meer kennis kregen, werd het voor ons ook makkelijker om in gesprek te gaan met school en dat heeft geresulteerd in een goede samenwerking met de begeleidster van school en de docent.
Ester Bolders

Jouw Wereld Vol Prikkels

Die intense manier van denken, voelen, leren en ervaren, betekent vaak dat je een overvloed aan prikkels ervaart. Vaak meer dan anderen om je heen. Eerlijk gezegd kan dat soms behoorlijk overweldigend zijn. Het kan leiden tot gedrag dat anderen niet begrijpen, simpelweg omdat ze jouw innerlijke wereld niet kennen.

Maar geen zorgen, we kunnen hier samen aan werken. We ontdekken waar die extra prikkels vandaan komen en hoe jij en je omgeving hiermee om kunnen gaan.

Boosheid, verdriet en angst zullen geleidelijk plaatsmaken voor begrip en veerkracht.

Wil je meer weten over prikkels? Klik dan op de knop!

Christel heeft ons geholpen door ons de zogenoemde ‘’spiegels’’ voor te houden en de juiste vragen te stellen en te beantwoorden. De dingen benoemen zoals ze waren. Dit alles bij elkaar heeft een hoop puzzelstukjes doen vallen en veel dingen langzamerhand veranderd binnen ons gezin.
Linda Kemmers

Samen Staan We Sterk;
Herstel Na Verlies

Naast mijn diepgaande kennis over ontwikkelingspotentieel en prikkelgevoeligheid, ben ik gespecialiseerd in rouw, verlies, trauma en systemisch werk.

Als rouwcounselor sta ik klaar om kinderen, jeugd, volwassenen en gezinnen te begeleiden bij de uitdagingen die verlies met zich meebrengt, of het nu gaat om verlies bij leven of overlijden – de pijn van verlies is universeel.

Soms is het gewoon fijn om iemand naast je te hebben die begrijpt wat je doormaakt en je ondersteunt in het verwerkingsproces.

Trauma;
Diegaander Dan Je Denkt

 Trauma is geen vreemde term, maar het reikt verder dan je misschien denkt. Het is niet alleen verbonden met zichtbaar leed.

Trauma kan vele vormen aannemen en laat een diepe indruk achter op ons zenuwstelsel. Het kan gedrag veroorzaken dat je niet goed begrijpt.

Ik kan je helpen om hier meer inzicht in te krijgen. Samen gaan we de oorzaken van dat gedrag verkennen en werken aan herstel.

Samen in het Systeem

Wij zijn geen geïsoleerde individuen; we maken deel uit van talloze ‘systemen’. Je gezin, je werk, je vrienden; allemaal hebben ze invloed op jouw leven en uitdagingen.

Door ook naar deze systemen te kijken, begrijpen we vaak beter waarom we handelen zoals we doen.

Door de context in overweging te nemen, kunnen we de puzzel van jouw gedrag en uitdagingen ontrafelen en compleet maken.

Onderzoek als Ontdekkingsreis

Onderzoek is voor mij een middel, geen doel op zich. Soms is het nodig om dieper te graven en de kern van een probleem te vinden.

Of het nu gaat om emotionele obstakels of (psychosomatische) klachten, ik gebruik de juiste tools om antwoorden te vinden. Uiteindelijk draait het erom dat deze jou ondersteunen tijdens jouw traject naar welzijn.

Wil je meer weten over wat ‘onderzoek doen’ betekent bij BureauCiC?

Klik op de knop hieronder, dan lees je er meer over.

Ben je er klaar mee?

Als je er klaar mee bent om niet lekker in je vel te zitten, dan ben je er misschien wel klaar voor om samen aan de slag te gaan?

Om samen jouw unieke route te gaan verkennen en op zoek te gaan naar meer  rust, balans, en positieve energie?

Neem contact op en ontdek hoe we samen het verschil kunnen maken.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

Meer Informatie?

App of e-mail me, ik beantwoord graag je vragen.

christel@bureaucic.nl