Volwassenen / DISC

DISC

De DISC Analyse

We hebben ze allemaal weleens meegemaakt; van die momenten waarop je je afvraagt waarom iemand op een bepaalde manier handelt of praat.

Voor deze momenten is de DISC Analyse bijzonder handig. DISC is hét hulpmiddel waarmee we gedrag kunnen doorgronden en communicatievoorkeuren tonen.

Het werkt als een spiegel die ons gedrag eenvoudig en begrijpelijk laat zien.

De Vier Gedragsstijlen

Het model van DISC (gestoeld op het gedachtegoed van W.M. Marston) draait om vier gedragsstijlen: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformisme.

Deze stijlen vertalen zich naar de kleuren rood, geel, groen en blauw.

Ze vormen een soort ‘gedrags-DNA’ dat in verschillende verhoudingen in ieder van ons aanwezig is.

Jouw Gedragsstijl door DISC Onthult

Nu wordt het leuk.

Het DISC profiel geeft een kijkje in onze dominante gedragsvoorkeuren. Dat betekent dat je ontdekt wat je krachten en mogelijke groeipunten zijn.

Daarnaast krijg je ook inzicht in hoe je het beste kunt communiceren en samenwerken. Jouw DISC profiel werkt als een kompas dat je de weg wijst naar wat écht belangrijk voor je is.

Hoe Werkt de Analyse?

De analyse begint met een digitale vragenlijst, die je invult via een speciale link.

Jouw antwoorden dienen als bouwstenen voor een persoonlijke rapportage. Hierin wordt jouw dominante gedragsstijl uitvoerig uit de doeken gedaan.

En daarbij krijg je ook nog eens waardevolle inzichten en praktische tools om andere gedragsstijlen te herkennen én er slim mee om te gaan. En dat is super handig om in te zetten bij samenwerken en communiceren met anderen.

Jij hebt kennis waarmee je al een streepje voor ligt!

Bespreking en Groei

Nadat jij de Analyse hebt ingevuld, plannen we een opvolgend gesprek, waarin we jouw DISC analyse tot in detail doornemen.

We duiken in jouw voorkeursstijl en bespreken hoe deze jouw dagelijks leven beïnvloedt. Is het een superkracht of een struikelblok?

We bekijken ook hoe jij je op een slimme manier kunt aanpassen aan andere stijlen. Denk eens aan de voordelen die dat op gaat leveren. Soepelere interacties met familieleden, collega’s en leidinggevenden.

Klinkt goed, toch!

Een Win-Win Resultaat

Stel je voor dat je meer begrip hebt voor je eigen gedrag én dat van anderen. Dat je frustraties minimaliseert en harmonie maximaliseert.

Dat is waar de DISC Analyse voor staat.

Het is een dubbele overwinning; je begrijpt jezelf beter en je hebt de tools om naadloos in te spelen op verschillende gedragsstijlen.

Kortom, een win-win situatie waar iedereen van profiteert!

Wil jij Winnen?

De DISC Analyse is apart af te nemen. Je vult de digitale vragenlijst in die we daarna in een 1,5 uur durend gesprek bespreken. De kosten hiervoor bedragen € 315,00 (incl. btw).

De DISC Analyse maakt ook onderdeel uit van het Positieve Desintegratie Plustraject. Lees er hier meer over.

Geïnteresseerd? Of nog twijfel? Aarzel niet. Stuur me een App of e-mail en dan plannen we een kosteloos en vrijblijvend telefonisch gesprek in, waarin je me alles mag vragen over de DISC Analyse en wat deze voor jou kan betekenen.

Meer Informatie?

App of e-mail me, ik beantwoord graag je vragen.

christel@bureaucic.nl