Volwassenen / Drijfveren

Wat is een Drijfveren analyse

De Drijfveren analyse brengt de meest belangrijke innerlijke motivatoren van mensen in kaart. Het zegt iets over wat iemand wil bereiken, wat iemand aanzet tot het ondernemen van actie. De Drijfveren analyse meet de unieke kwaliteiten die iemand van nature te bieden heeft.

Waar het bij DISC gaat om wat iemand laat zien, gaat het bij drijfveren om waarom iemand de dingen doet zoals hij of zij dat doet. Ze worden ook wel gezien als de motor achter gedrag. Drijfveren bevinden zich in het onderbewuste. Daarom zijn ze vaak ook minder zichtbaar.

Drijfveren worden in onze eerste ontwikkelingsjaren gevormd en zijn een optelsom van onze afkomst, opvoeding, ervaring en kennis. Deze bepalen gezamenlijk onze waarden en normen van waaruit wij handelen en beslissingen nemen. Onze drijfveren bepalen de richting die wij kiezen in ons leven en zetten ons aan tot actie.

Er worden zes drijfveren onderscheiden, met ieder een eigen betekenis.
De hoogte van de score op elke drijfveer vertelt waardoor iemand gedreven wordt, welke waarde die persoon hecht aan de betreffende drijfveer en de houding die iemand aanneemt ten opzichte van deze drijfveer.

 

De Drijfveren analyse leidt tot een rapportage die bestaat uit:

  • Jouw persoonlijke score op de zes drijfveren.
  • Welke kenmerken en kwaliteiten horen bij deze drijfveren?
  • Wat geeft jou energie?
  • Welke mogelijke ontwikkelpunten zijn er?

De Drijfveren analyse is een ondersteunend instrument om richting te geven aan je persoonlijke ontwikkeling tot leven vanuit je authentieke ik.

Wil jij je authentieke ik leren kennen?

Neem dan contact met me op door te mailen of te WhatsAppen en een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek in te plannen.

christel@bureaucic.nl